Η ανομβρία από την μια και η αδιαφορία από την άλλη έχουν μετατρέψει το δάσος της Τίμης από παράδεισο σε κόλαση.

Τα τελευταία χρόνια ζητούμε από το Τμήμα Δασών να πάρει μέτρα για να σωθεί αυτός ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου.

Το δάσος της Τίμης είναι από τους ελάχιστους συγκροτημένους χώρους πρασίνου που έχουν απομείνει στην Επαρχία Πάφου και για χρόνια αποτέλεσε χώρο αποδράσεων ψυχαγωγίας  τοπικού αλλά και Παγκύπριου ενδιαφέροντος.

Μια επίσκεψη στην περιοχή είναι αρκετή για να καταλάβει κάποιος ότι είναι θέμα χρόνου να καταντήσει μια παλιά καλή ανάμνηση ο πράσινος αυτός χώρος.

Την ίδια ώρα, ο πρώην Κοινοτάρχης με χθεσινές του δηλώσεις στο Ράδιο Πάφος, αναφέρθηκε σε υδάτινες πηγές στην περιοχή όπου το νερό αντί να αξιοποιείται, καταλήγει στη θάλασσα. Επίσης μίλησε για πλήρη αδιαφορία από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης του περασμένου μήνα, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχαμε θέσει το θέμα στον Διευθυντή του Τμήματος Δασών, κ. Τσιντίδη ο οποίος αναγνώρισε την ύπαρξη του προβλήματος και δεσμεύτηκε ότι το Τμήμα του θα πάρει μέτρα για να επιλυθεί το πρόβλημα.

Κατά καιρούς ακούγονται διάφορες φήμες για άλλα σχέδια στην περιοχή. Οι πιο καχύποπτοι μιλούν για επένδυση από επιχειρηματίες στην περιοχή και οι οποίοι καιροφυλακτούν. Αν οι φημολογία αυτή ισχύει, θα πρόκειται για ένα σκάνδαλο άνευ προηγουμένου, εφόσον το δάσος αφήνεται στο μαρασμό , για να αναπτυχθούν στο χώρο επιχειρηματικές δραστηριότητες και πιο συγκεκριμένα ως χώρος στάθμευσης για το αεροδρόμιο.

Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου, καλεί το Τμήμα Δασών έστω και την δωδεκάτη σε συνεργασία με την κοινότητα της Τίμης, ώστε από κοινού να παρέμβουν άμεσα για να σωθεί το Δάσος της Τίμης.

Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών