Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζει την πρόταση της Ομάδας Πρωτοβουλίας για την διάσωση του Δημόσιου Κήπου, που ζητά την μεταβίβαση της εκκλησιαστικής περιουσίας στο δημόσιο έναντι της πληρωμής μέρους της μισθοδοσίας των ιερέων αγροτικών περιοχών. 

Ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης δήλωσε τα εξής: “Έχουμε ήδη μεταφέρει την πρόταση για μεταβίβαση τόσο του Δημόσιου Κήπου όσο και του τεμαχίου στην Γεροσκήπου στην Κυπριακή Δημοκρατία, στα πλαίσια της συζήτησης για το κυβερνητικό νομοσχέδιο περί επιχορήγησης των μισθών του εκκλησιαστικού κλήρου της υπαίθρου. Υπενθυμίζουμε ότι με την συμφωνία του 1971 είχε δεσμευτεί η Εκκλησία της Κύπρου στην μεταβίβαση συγκεκριμένων τεμαχίων γης στο Δημόσιο, τα οποία όμως σήμερα εκτιμούνται μόλις 34 εκ. ευρώ ενώ το κόστος μέχρι σήμερα έχει ήδη ανέλθει στα 145 εκατομμύρια. Θεωρούμε είναι επιβεβλημένο να διευρυνθεί ο κατάλογος των τεμαχίων που θα μεταβιβαστούν στη Δημοκρατία, στα πλαίσια της πρότασης για αναθεώρηση της αρχικής συμφωνίας, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι η δέσμευση αυτή θα αφορά πλέον στο διηνεκές. 

Με την αποδοχή αυτής της πρότασης επανέρχεται ο Δημόσιος Κήπος στους πολίτες, που εδώ και μια δεκαετία φθίνει ασυντήρητος επειδή ερίζουν Δήμος και εκκλησία, ενώ διασώζονται και οι αρχαιότητες στην Γεροσκήπου. 

Έστω και την δωδεκάτη οι βουλευτές ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.