Εργοστάσιο πυρίτιδας που φέρεται να έχει εντός του πέραν των 50 τόνων πυρίτιδας και βρίσκεται σε κεντρική περιοχή, εντός της Βιομηχανικής Ζώνης στην Αραδίππου, φαίνεται να μην αποτελεί προτεραιότητα για τους Υπουργούς Εσωτερικών, Γεωργίας και Εργασίας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή την απομάκρυνση της αποθήκης – βόμβα και τονίσαμε ότι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, προτού υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις.

Δυστυχώς από την πλευρά των υπουργών φαίνεται να μην αποτελεί προτεραιότητα η επικινδυνότητα της κατάστασης, είτε γιατί δεν έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο που υπάρχει από την αποθήκευση τόνων πυρίτιδας σε μια τέτοια περιοχή.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, ο Επαρχιακός Γραμματέας κ. Γιώργος Χαραλάμπους με αντιπροσωπεία, μέλη και φίλους του Κινήματος θα συμμετέχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων για τη μετακίνηση του εργοστασίου κατασκευής φυσιγγίων στις 11:00 του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου στον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς.

Σκοπός της διαμαρτυρίας είναι να καταστεί ξεκάθαρο πως ο Δήμος Αραδίππου και οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν την άμεση μετακίνηση του εργοστασίου και δεν πρόκειται να δεχθούν τη χωροθέτηση του σε άλλο χώρο όπου θα επηρεάζονται δυσμενώς, είτε θέματα ασφάλειας και υγείας των δημοτών, είτε τη δυνατότητα αξιοποίησης των περιουσιών τους, λόγω εφαρμογής ζωνών επικινδυνότητας SEVESO.