Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών από την πρώτη στιγμή στεκόμαστε συμπαραστάτες στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της ευρύτερης επηρεαζόμενης περιοχής Σταυροβουνίου, διεκδικώντας το αυτονόητο δηλαδή καλύτερη ποιότητα ζωής και προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, με την Αναπληρώτρια Πρόεδρο κα. Έφη Ξάνθου, αντιπροσωπεία, μέλη και φίλους του Κινήματος, συμμετέχουν αύριο Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 08:00 το πρωί στην διαμαρτυρία των κατοίκων για την κατασκευή του ασφαλτικού εργοστασίου.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται μπροστά στην είσοδο του Λατομείου στο Δάσος Σταυροβουνίου.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε την όποια επιπλέον περιβαλλοντική επιβάρυνση, σε μια περιοχή που κατά τα άλλα είναι προστατευόμενη και ενταγμένη στο Natura 2000. Εξίσου σημαντική είναι η διασπορά αεροπροωθούμενων σωματιδίων (σκόνης) λόγω των εργασιών του εργοστασίου αλλά και των χωμάτινων δρόμων, η επιβάρυνση του οδικού δικτύου λόγω της διέλευσης φορτηγών, η ηχορύπανση κτλ.

Επίσης για το Δάσος Σταυροβουνίου έχει μεγάλη σημασία η συγκράτηση των υδάτων και ειδικά ο εμπλουτισμός των υπογείων υδάτων της ευρύτερης περιφέρειας.

Ως εκ τούτου, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών  καλεί όπως διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στον δημόσιο διάλογο και αφορούν την υπόθεση αυτή.

Επίσης τα αρμόδια Τμήματα, Υπουργεία οφείλουν άμεσα να διορθώσουν το μέγα σφάλμα της αδειοδότησης αυτής της λεγόμενης ανάπτυξης και όχι να θυσιάσουν μια ολόκληρη περιοχή στον βωμό συμφερόντων και χάριν πολιτικών παρεμβάσεων.