Σωρεία αντιδράσεων από τους κάτοικους, τον Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Πέγειας ξεσήκωσε η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να καταργήσει δημόσια μονοπάτια και αργάκι με σκοπό την αδειοδότηση παραλιακής ανάπτυξης στην Πέγεια, απο γνωστό επιχειρηματία.

Οι πιο πάνω ενίστανται σφόδρα στην χορήγηση οποιασδήποτε άδειας σε συγκεκριμένη ανάπτυξη στην περιοχή Κόλπου των Κοραλλίων καθώς θεωρούν την διαδικασία που ακολουθεί το Υπουργείο Εσωτερικών παράνομη και καταχρηστική και η ανάπτυξη που θα λάβει χώρα στο σημείο είναι δυνατή μόνο με την κατάργηση ή μετατόπιση δύο δημόσιων μονοπατιών και ενός δημόσιου αργακίου.

Τα δημόσια μονοπάτια και το δημόσιο αργάκι που περιλαμβάνονται στα υπό ανάπτυξη τεμάχια είναι υψίστης σημασίας για το Δήμο, ενώ έγκριση της αίτησης για ανάπτυξη αντίκειται στο δημόσιο συμφέρον καθώς, με την κατάργηση τους, αποκόπτεται και περιορίζεται η πρόσβαση προς τη δημόσια παραλία Κόλπου των Κοραλλίων. Μια από τις πιο δημοφιλές παραλίες της χώρας μας θα καταστεί αυλή για μερικές επαύλεις μόνο.

Το πιο πάνω θέμα εγγράφηκε και έχει συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου σήμερα, κατόπιν πρότασης του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργου Περδίκη και της βουλευτού κας Ειρήνης Χαραλαμπίδου.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών παρατηρούμε με μεγάλη μας λύπη ακόμη μια ανάπτυξη που προγραμματίζεται εις βάρος του περιβάλλοντος και των κατοίκων της περιοχής.