Επιστολή κ. Γιώργου Πέρδίκη προς κ. Λοΐζο Λοΐζου Πρόεδρο Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών για τις παραλίες σκύλων

Θέμα: Παραλίες σκύλων – το παράδειγμα του Ισραήλ

Επανέρχομαι στο θέμα αυτό για το οποίο έχω επικοινωνήσει επανειλημμένα μαζί σας αλλά δυστυχώς δεν έχει βρει ικανοποιητική λύση ακόμα.

Σημειώνω ότι μετά από πολλές προσπάθειες της Κεντρικής Επιτροπής έγινε πλέον κατορθωτό να εφαρμοστεί πλήρως η πρόνοια του Περι Παραλιών Νόμος (άρθρο 5 Η (1) ζ) που αφορά τον καθορισμό πέντε τουλάχιστον παραλιών για το λούσιμο σκύλων στην Κύπρο. Εκτιμώ τις προσπάθειες που έγιναν από την Κεντρική Επιτροπή Παραλιών αλλά θεωρώ ότι είμαστε ακόμα πολύ πίσω.

Συγκεκριμένα σας αποστέλλω φωτογραφίες από τον τρόπο που χειρίζονται το θέμα αυτό στο γειτονικό Ισραήλ όπου οι παραλίες για σκύλους είναι οργανωμένες και δεν τοποθετούνται σε απομακρυσμένα και απόμακρα μέρη, δύσβατα και απροσπέλαστα αλλά δίπλα από τουριστικές πλαζ. Κατακρίβειαν είναι μέρος της τουριστικής πλαζ και αξιοποιούνται αναλόγως.

Θα ήθελα από την Κεντρική Επιτροπή Παραλιών να προωθήσει πιο ουσιαστικά το θέμα όπως άλλωστε προνοεί ο περί παραλιών νόμος.  Ίσως θα πρέπει να προωθηθεί η ψήφιση κανονισμού που να καθορίζουν τις υποδομές που πρέπει να λειτουργούν σε μια παραλία σκύλων και να επιτρέπεται η λειτουργία επιχειρήσεων- υπηρεσιών σε αυτές τις παραλίες κάτι που σήμερα δεν προνοείται. 

Περιμένω τη θετική σας ανταπόκριση. 

ΙΣΡΑΗΛ 4

ΙΣΡΑΗΛ 4

ΙΣΡΑΗΛ 4

ΙΣΡΑΗΛ 4