Όσα συνέβησαν στην παραλία της Λίμνης στην Πόλη Χρυσοχούς και είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την παρέμβαση του Τμήματος Αλιείας, δεν τα χωρά ανθρώπινος νους. Η καταστροφή με τροχοφόρο όχημα, 19 κλουβιών ωοτοκίας θαλάσσιων χελωνών μόνο αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη. Πέραν όμως από το να καταδειχθεί η βαναυσότητα της πράξης, θα πρέπει να υπογραμμιστεί και η παράληψη των αρχών, που σε αντίθεση με όσα ζητούν οι τοπικές κοινότητες, δεν έχουν περιορίσει την πρόσβαση τροχοφόρων, δημιουργώντας συνθήκες ελεγχόμενης κυκλοφορίας.

Την ίδια ώρα μάλιστα, που το Τμήμα Αλιείας -καλώς- κατήγγειλε στην Αστυνομία τα τροχοφόρα που κατέστρεψαν τις φωλιές των χελώνων, σε μια από τις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας τους στην Κύπρο, εκσκαφέας προχωρούσε σε διαμόρφωση άλλης παραλίας, που επίσης φωλιάζουν χελώνες,  μπροστά από ξενοδοχείο. Αιτιολογία της παρέμβασης, ήταν η επικείμενη διεξαγωγή γαμήλιας δεξίωσης στην παραλία. Θα πρέπει στο σημείο αυτό να σημειωθεί, πως ο αριθμός των χελώνων στην εν λόγω παραλία, μειώνεται σημαντικά, λόγω της παντελούς έλλειψης ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές, γεγονός το οποίο καταμαρτυρείται και από το συγκεκριμένο περιστατικό. Το γεγονός μάλιστα, πως σύμφωνα με την Αστυνομία, οι εργασίες του εκσκαφέα πραγματοποιούνταν μετά από έκδοση όλων των αναγκαίων αδειών, δημιουργεί ερωτηματικά.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας, πως η περιβαλλοντική συνείδηση και ο σεβασμός της φύσης οφείλουν να καλλιεργούνται και πως αυτή η διαδικασία εξελίσσεται σε βάθος χρόνου. Έως τότε όμως, η εφαρμογή των νόμων με την αυστηρότατη τιμωρία των ενόχων τέτοιων πράξεων, είναι μονόδρομος. Να μην υπάρξει ίχνος ανοχής στη βαρβαρότητα.