Οι αναφορές του Προέδρου Αναστασιάδη περί επιστολής προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, δηλώνοντας την ετοιμότητά του να επανέλθει πάραυτα στο τραπέζι των συνομιλιών, είναι μια διάψευση όσων -προεκλογικά- ο ίδιος δημόσια λέει.

Είναι αντιφατικό, την ώρα που προσπαθεί να πείσει τον κυπριακό λαό για την αταλάντευτη στάση του, να επιδιώκει την επανέναρξη των συνομιλιών χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε κίνηση αλλαγής των όρων, που οδήγησαν στο ναυάγιο του Κραν Μοντάνα. Χωρίς δηλαδή η Τουρκία να δείχνει διατεθειμένη να μετακινηθεί κατ’ ελάχιστο από τις παράλογες απαιτήσεις της. Τέτοιες κινήσεις, μόνο σε δυσκολότερη θέση θα φέρουν την Κυπριακή Δημοκρατία, κατά την επανέναρξη των συνομιλιών, αφού και πάλι θα βρεθούμε μπροστά στα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε την ανάγκη να συνεδριάσει άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο για να συζητηθούν οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τα κόμματα και αφορούν την εναλλακτική διαχείριση του Κυπριακού. Δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο ούτε για αναμονή, ούτε για ενασχόληση πρωτίστως με το εσωτερικό πεδίο, ενόψει εκλογών.