Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία της για την επαναφορά του θέματος της ανέγερσης Μητροπολιτικού ναού στον Δημόσιο Κήπο.

Δυσάρεστο είναι το γεγονός ότι σε τοπικό μέσο ενημέρωσης ο Δήμαρχος Πάφου τάσσεται φανερά υπέρ της ανέγερσης του ναού υπό προϋποθέσεις.

Για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, η επαναφορά αυτού του θέματος είναι ένα πισωγύρισμα που πρέπει να προβληματίσει και να ενεργοποιήσει τους πολίτες της Πάφου.

Για χάρη της ιστορίας οφείλουμε να θυμίσουμε ότι στις συναντήσεις της Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου, ένα από τα θέματα που είχαμε θέσει στους υποψήφιους Δημαρχους ήταν αυτό της ανέγερσης ναού στον Δημόσιο Κήπο.

Ο Δήμαρχος Πάφου μας διαβεβαίωσε ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Μας τόνισε μάλιστα ότι υπήρξε συμφωνία με όλους τους εμπλεκόμενους. Αυτή όμως η συμφωνία έχει πλέον ανατραπεί.

Για εμάς πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Το αστικό πράσινο στην πόλη μας δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση.

Ο Δημόσιος Κήπος, ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου στο κέντρο της πόλης που έμεινε αλώβητος, κινδυνεύει. Το θέμα για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είναι κόκκινη γραμμή!

Σε περίοδο ανομβρίας, όταν κάποιοι μεθόδευαν να αφήσουν τον Κήπο να αφανίζεται, οι Οικολόγοι μαζί με ενεργούς πολίτες έκαναν δενδροφύτευση και πότιζαν τα δένδρα με βυτιοφόρα για να τα κρατήσουν ζωντανά.

Καλούμε αυτούς τους ενεργούς πολίτες να σταθούν εκ νέου εμπόδιο στις νέες μεθοδεύσεις που γίνονται από τους γνωστούς κύκλους και με συμπαραστάτη τον Δήμαρχο Πάφου. Ο οικολογικός αγώνας τώρα αρχίζει.

ΔΚ1

ΔΚ1

ΔΚ1