Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν είναι εναντίον στην καθ΄ ύψος ανάπτυξη των πόλεων μας έτσι θα περιοριστεί η κάλυψη/σφράγιση της γης και να πυκνώσουν οι πόλεις μας, γεγονός που θα επιφέρει την εφαρμογή των σχεδίων βιώσιμης αστικής κινητικότητας και θα αποσύρει οριστικά το φαινόμενο της διάσπαρτης ανάπτυξης.

Όμως αυτό πρέπει να γίνει συγκροτημένα και μεθοδικά, μέσα από μια πλήρη μελέτη επιπτώσεων στο αστικό περιβάλλον και με τη σύμφωνη γνώμη των πολιτών.

Δυστυχώς η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Πύργοι ξεφυτρώνουν παντού παρά τη διαμαρτυρία της τοπικής κοινωνίας.

Πρόσφατα οι κάτοικοι του Δήμου Έγκωμης κατάφεραν να πείσουν το Δημοτικό Συμβούλιο να αρνηθεί την ανέγερση δύο πύργων στην Έγκωμη.

Τώρα, το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας έχει ενώπιον του για έγκριση ένα συγκρότημα που περιλαμβάνει τρία ψηλά κτίρια 16, 14 και 12 ορόφων στην όχθη του Πεδιαίου, επί της οδού Γλάδστωνος, μιας περιοχής ειδικού χαρακτήρα.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών (επαρχίας Λευκωσίας) τάσσεται ενάντια στην ανέγερση των ψηλών κτιρίων στην περιοχή αυτή. Ζητά την κατεδάφιση του εγκαταλελειμμένου εργοταξίου και του επανασχεδιασμού της ανάπτυξης στο τεμάχιο με σεβασμό στο περιβάλλον και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής.