Το ατύχημα που προκλήθηκε με την πτώση 5 αναβατών και ανατροπή δυο αλόγων στον Ιππόδρομο νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στοίχισε την ζωή σε δύο άλογα. Τα άλογα σύμφωνα με την ανακοίνωση της Λέσχης – από την πτώση έπαθαν ανεπανόρθωτη ζημία με αποτέλεσμα την αναγκαστική ευθανασία τους. 

Αυτό που είναι πραγματικά άξιον απορίας είναι η οργάνωση ιπποδρομιών στους 41 βαθμούς κελσίου. Είναι απαράδεκτη η μεταχείριση των αλόγων αλλά και οι συνθήκες διαβίωσης στις οποίες αναγκάζονται να ζουν απλά για διεξαγωγή των κουρσοδρομιών και των στοιχημάτων.

Εμείς ευελπιστούμε γρήγορη ανάρρωση στους αναβάτες από το συγκεκριμένο ατύχημα, και ελπίζουμε να βρίσκονται καλά στην υγεία τους και τα υπόλοιπα 3 άλογα. 

Όμως παράλληλα καλούμε τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες να διερευνήσουν το περιστατικό. Να διερευνήσουν επίσης τη λειτουργία του ιπποδρόμου από άποψη ευημερίας των ζώων.  

Καλούμε τη Βουλή να απεγκλωβιστεί από τα μεγάλα συμφέροντα που έχουν σχέση με τον κυπριακό ιππόδρομο και να προχωρήσουν στην άρση αυτής της ιδιότυπης και παράνομης φορολογικής αμνηστίας που απολαμβάνει ο κυπριακός ιππόδρομος και την πολύχρονη και αδικαιολόγητη εξαίρεση της λέσχης ιπποδρομιών από τον περί σωματείων νόμο.