Εκοιμήθη ο ιερέας Παπαλάζαρος Νεοφύτου, μια από τις εμβληματικότερες μορφές του νησιού μας. Ένας άνθρωπος που το όνομα του και η ζωή του έγιναν συνώνυμα με την καλοσύνη και την προσφορά στον συνάνθρωπο του.

Ακόμα και όταν έχασε τα παιδιά του – τον Σωτήρη και Κυριάκο Παπαλαζάρου – από τα πυρά μελών της ΕΟΚΑ Β’ και από τους Τούρκους, ο Παπαλάζαρος στεκόταν αγέρωχος και πάντα ταπεινός, ένα φωτεινό παράδειγμα υπερασπιστή της ελευθερίας και των δημοκρατικών αξιών. Αντιστάθηκε κατά του πραξικοπήματος το 1974 ενώ βρέθηκε και ο ίδιος αντιμέτωπος με την κάννη των όπλων των μελών της ΕΟΚΑ Β’.

Ένας άνθρωπος σύμβολο με όλους όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, να έχουν να εξιστορούν μια ιστορία γι’ αυτόν και να κρατούν τα λόγια και τις συμβουλές του για πάντα μέσα τους σαν Ευαγγέλιο.

Ο Παπαλάζαρος Νεοφύτου «έφυγε» την Κυριακή 05/07. Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θανούντα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.