Το Σάββατο 12 Αυγούστου, αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, κ. Γιώργο Περδίκη, την Αντιπρόεδρο Β’ κα Έφη Ξάνθου και στελέχη της Επαρχιακής Επιτροπής περιόδευσαν στην ακριτική Τηλλυρία, έχοντας την ευκαιρία να συζητήσουμε για ακόμα μία φορά με τις κοινοτικές αρχές και τους κατοίκους, τα προβλήματα που απασχολούν αυτή την απομονωμένη και ηρωική περιοχή της Κύπρου.

Στο πλαίσιο της περιοδείας, έλαβαν χώρα συναντήσεις με την Κοινοτάρχη Πηγαινιών, κα Αγγελική Φιλίππου, καθώς και τους Κοινοτάρχες Κάτω Πύργου, κ. Νίκο Κλεάνθους, Πάνω Πύργου, κ. Ανδρέα Λαγό και Μοσφιλιού, κ. Φίλιππο Φιλίππου. Κύριο θέμα αναδείχθηκε η ανάγκη διάνοιξης του οδοφράγματος των Κόκκινων.

Εντύπωση έχει προκαλέσει ο εκβιασμός – απειλή του κ. Ακιντζί έναντι των κατοίκων της Τηλλυρίας. Φέρεται να τους αντιμετώπισε σε πρόσφατη συνάντηση στον Λιμνίτη, με την απαίτηση να πιέσουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ανοίξει το οδόφραγμα της Λεύκας – Απλικίου. Μόνο όταν ανοίξει το οδόφραγμα της Λεύκας, είναι διατεθειμένος να συζητήσει το θέμα των Κοκκίνων, λέει. Πρόκειται για έναν εκβιασμό που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός και φανερώνει τις πραγματικές προθέσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη.

Μετά  το πέρας των συναντήσεων, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης, δήλωσε:

“Οι κάτοικοι της Τηλλυρίας, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όντας ουσιαστικά ξεχασμένοι από την κυβέρνηση, είναι εδώ και εξακολουθούν να αγωνίζονται για  τον τόπο τους. Μπορεί ο Ερτογάν να ζητά ως αντάλλαγμα την Τηλλυρία για να δεχτεί επιστροφή της Αμμοχώστου, αλλά εμείς δεν μπαίνουμε στη λογική των εκβιασμών και των διλημμάτων. Γι αυτό πρέπει επιτέλους, όσοι παίρνουν τις αποφάσεις στη Λευκωσία, να καταλάβουν πως οι ακρίτες της Τηλλυρίας έχουν τα ίδια δικαιώματα με κάθε πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας.”

 

image 0 02 05 05030a09bdb2fda59a6a27acac330eff319db537784632781acc12c701b15a82 V