Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από την πλευρά της Κυβέρνησης ο τρόπος που θα χειριστεί το πλαίσιο Γκουντέρες και της πονηρής πρότασης Ακιντζί.

Πρόκειται για μια πολιτική παγίδα καθώς ο κ. Ακιντζί ζητούσε από το Κραν Μοντανά όπως το πλαίσιο Γκουντέρες καταστεί ενδιάμεση συμφωνία. Αφενός, η ελληνοκυπριακή ηγεσία υποσχέθηκε τη μη υπογραφή ενδιάμεσης συμφωνίας, αφετέρου, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελεί άλλη μια υποχώρηση των Ελληνοκυπρίων στα θέματα διακυβέρνησης.

Συνεπώς, η Κυβέρνηση οφείλει να είναι ιδιαίτερα προσεχτική στον τρόπο που ο κατοχικός ηγέτης θα χειριστεί το πλαίσιο Γκουντέρες, την ώρα που γνωρίζουμε καθαρά τόσο τις απόψεις του όσο και τις βλέψεις του στα διάφορα ζητήματα.

Την ίδια ώρα, τα δύο κόμματα ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ, οφείλουν να προσέξουν τις τοποθετήσεις τους, προκειμένου να μην αξιοποιήσει ο κ. Ακιντζί τις παλινωδίες στις τοποθετήσεις τους αλλά και να μην διχάσουν τον κυπριακό λαό.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επισημαίνουμε εκ νέου τις εξαιρετικά αρνητικές πρόνοιες που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο Γκουντέρες και η απόρριψή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρέπει να θεωρείται δεδομένη.