Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών (Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού) ενημερώθηκε ότι την περασμένη βδομάδα η περιοχή Τσιρείου έμεινε χωρίς νερό για περισσότερο από 12 ώρες, λόγω βλάβης στις σωλήνες της Υδατοπρομήθειας.

Για ακόμα μια φορά χύθηκαν στο δρόμο πολλοί τόνοι νερού επειδή τα ρουπινέτα δεν ήταν καλά συντηρημένα και επειδή η βλάβη ξεκίνησε αργά το απόγευμα, που δεν εργάζονταν οι υπάλληλοι της Υδατοπρομήθειας. Επιπρόσθετα, το άτομο που στάληκε για να επιληφθεί της κατάστασης, δεν μπόρεσε να κλείσει το χαλασμένο ρουπινέτο, έτσι αναγκαστικά έκλεισε το κεντρικό ρουπινέτο με αποτέλεσμα να μείνει όλη η περιοχή χωρίς νερό.
Δεν έφτανε μόνο αυτό, την επομένη μέρα το πρωί με τις «ευλογίες» του Τμήματος Δασών, κόπηκαν οι 2 μεγάλες αροκάριες ηλικίας 40 χρονών περίπου που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο, από όπου περνούσαν οι σωλήνες της Υδατοπρομήθειας. Παρ’ όλες τις προσπάθειες του Βουλευτή κ. Γιώργου Περδίκη και των γειτόνων να σώσουν τα δύο όμορφα δέντρα, δυστυχώς οι αρχές προχώρησαν στην αποκοπή τους.
Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών λυπάται για την εκκοπή των δέντρων και ζητά τα αρμόδια τμήματα ακόμα μία φορά να μην έχουν το κόψιμο των δέντρων ως εύκολη και πρόχειρη λύση. Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχουν και τρόποι να αποφευχθεί το κόψιμο των δέντρων (φωτογραφίες).

Ας παραδειγματιστούν από τις πρακτικές άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Εμείς, ως Οικολόγοι, είχαμε εισηγηθεί την αλλαγή του αγωγού που είναι πεπαλαιωμένη και αποτελείται από αμιαντοσωλήνες.