Απαντώντας στις επικρίσεις του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών αλλά και χιλιάδων πολιτών, ο Δήμαρχος Στροβόλου επιχείρησε να δικαιολογήσει την πρόσφατη απόφαση που απαγορεύει την παρουσία σκύλων ακόμα και με αυστηρή συνοδεία σε μεγάλο αριθμό πάρκων αλλά και στον πεζόδρομο Πεδιαίου, κάνοντας αναφορά στην ανάγκη διατήρησης της καθαριότητας σε χώρους όπου διακινούνται και παίζουν παιδιά.

Σημειώνουμε πάντως ότι ο κ. Σαββίδης απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα που θέσαμε ως Οικολόγοι: καλά στα πάρκα, να το καταλάβουμε (αν και διαφωνούμε), στον πεζόδρομο Πεδιαίου που δεν είναι χώρος όπου κινούνται ή παίζουν συνήθως μικρά παιδιά, γιατί ισχύει αυτή η παράλογη απαγόρευση;

Αν το πρόβλημα είναι το επιπλέον κόστος της αστυνόμευσης και του ελέγχου ή της διατήρησης της καθαριότητας, τότε ο Δήμος Στροβόλου ας φροντίσει να εγγράψει τις χιλιάδες σκύλους που παραμένουν χωρίς εγγραφή ή ανανέωση εγγραφής της ετήσιας άδειας. Ας φροντίσει να εισπράξει το λαβείν του, νοουμένου ότι προσφέρει στους ιδιοκτήτες σκύλων πραγματική υπηρεσία και όχι μόνο απαγορεύσεις. Η είσπραξη των αδειών από το δήμο θα του επιτρέψει να χειριστεί και προβλήματα οχληρίας που προκύπτουν από τους ασυνείδητους ιδιοκτήτες ζώων (π.χ. γάβγισμα, εγκατάλειψη κλπ).