Τα σχέδια που υπάρχουν εδώ και χρόνια από τη Μητρόπολη Πάφου για ανέγερση καθεδρικού ναού εντός του δημόσιου κήπου της Πάφου, δεν εκφράζουν την θέληση των δημοτών, αλλά ούτε και θεωρείται θετικό από περιβαλλοντικής άποψης να καταστραφεί ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου στο κέντρο της πόλης.

Δυστυχώς, αν και δόθηκε το μήνυμα ότι επιτέλους η υπόθεση της δημιουργίας ναού είχε κλείσει οριστικά και αμετάκλητα, τελικά ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ, Βάσος Δημητρίου, αποφάσισε να το επαναφέρει προς συζήτηση στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο.

Στις 21 Μαρτίου η δημοτική ομάδα της ΕΔΕΚ είχε ταχθεί κατά της ανέγερσης του ναού, αλλά πλέον -σύσσωμη- τάσσεται υπέρ της πρότασης για εκ νέου συζήτηση του θέματος στην επόμενη ολομέλεια του Σώματος. Το γεγονός βέβαια προκάλεσε εύλογα ερωτήματα. Τι να μεσολάβησε σε διάστημα δύο εβδομάδων και το «όχι» έγινε «ναι» υπό προϋποθέσεις;

Για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών το ζήτημα της σωτηρίας του δημόσιου κήπου Πάφου είναι αδιαπραγμάτευτο. Ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται σε κάποιους από τους εκπροσώπους των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, Κ.Σ. ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ να ξεπουλήσουν το πράσινο που τους εμπιστεύτηκαν οι πολίτες, παραμερίζοντας περιβαλλοντικές γνωματεύσεις και πολεοδομικές μελέτες!

Σημειώνουμε με δυσαρέσκεια ότι οι υποστηρικτές των καταστροφικών σχεδίων για ανέγερση καθεδρικού ναού εντός του δημόσιου κήπου, έχουν τις τελευταίες μέρες ξεπεράσει κάθε όριο δημοκρατικής αντιπαράθεσης, αφού με ύβρεις και ρατσιστικά σχόλια προσπαθούν να εκφοβίσουν όσους αγωνίζονται για τη σωτήρια του δημοτικού κήπου Πάφου. Για ορισμένες από αυτές τις εκφράσεις ρατσιστικής βίας και ρητορικής μίσους θα ασχοληθούν σύντομα οι αρμόδιες αρχές της δημοκρατίας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ενώνουμε τη φωνή μας και αγωνιζόμαστε μαζί με τους πολίτες για τη διατήρηση του δημόσιου κήπου. Αύριο, Δευτέρα 15/04/19 αντιπροσωπεία στελεχών, μελών και φίλων του Κινήματος, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Περδίκη, θα βρίσκονται στις 6:00 το απόγευμα έξω από το Δημαρχείο Πάφου για να φωνάξουν άλλο ένα ηχηρό «ΌΧΙ» σε ανέγερση ναού στον δημοτικό κήπο Πάφου.

Καλούμε σε συμπόρευση και στήριξη αυτού του αγώνα όλους τους επηρεαζόμενους αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη.