Τα “αλαλούμ” και τα αντιφατικά μέτρα για τον Covid-19 που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση έχουν προκαλέσει δικαιολογημένη ανησυχία και αντίδραση σχεδόν σε όλους τους συμπολίτες μας.

Η κοινωνία μας έχει φτάσει στα όρια της, αλλά τα δρακόντεια μέτρα συνεχίζονται, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ψυχολογική κατάσταση του πληθυσμού. Η Κύπρος είναι μια από τις ελάχιστες χώρες που εφαρμόζεται το σύστημα του ελέγχου της μετακίνησης (τα SMS δηλαδή) χωρίς να έχει γίνει ποτέ καμία έρευνα που να αποδεικνύει την χρησιμότητα αυτού του μέτρου, γι’ αυτό σχεδόν καμία άλλη χώρα δεν το εφαρμόζει στην Ευρώπη πλην της Ελλάδας. H κοινωνία χρειάζεται απαντήσεις.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η κατάσταση είναι πλέον πολύ σοβαρή και όλοι μας πρέπει να επιδείξουμε μια υπεύθυνη στάση, όμως επιμένουμε πως η Κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να επιτίθεται στους πολίτες με αυτόν τρόπο, στερώντας βασικά ανθρώπινα δικαιώματα με πρόσχημα την αναχαίτηση της πανδημίας.

Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είμαστε στη διάθεσή της Κυβέρνησης με εποικοδομητικές προτάσεις, μακριά από προεκλογικές σκοπιμότητες και επικοινωνιακά παιχνίδια.

Καλούμε τους πολίτες να εφαρμόζουν τα διατάγματα για να μην δίνονται προφάσεις στη Κυβέρνηση να δικαιολογεί την αποτυχία της.