Όσα αναφέρει η ανακοίνωση τύπου του ΔΗΣΥ αναφορικά με τάχα προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της δικαιοσύνης, θα προκαλούσαν γέλιο, αν δεν αφορούσαν σοβαρές υποθέσεις που τσαλακώνουν το κύρος των Ανώτατων ιδρυμάτων της Κύπρου και ενδεχομένως αφορούν διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Συγκεκριμένα, η επιστολή του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργου Περδίκη προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, με την οποία αιτούνταν την θεσμική του παρέμβαση για να διαλευκανθούν όλες οι πτυχές των υποθέσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου -όπως είχαν αναφερθεί σε σχετική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας πρόσφατα και παλαιότερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου από την ίδια την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΣΥ- γίνεται αντιληπτή από τον ΔΗΣΥ ως προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της δικαιοσύνης.

Αλήθεια, η απάντηση του Προεδρικού, που παρέπεμπε -ορθώς- το θέμα στο Συμβούλιο του Ιδρύματος, καθώς επρόκειτο για διοικητικής φύσης ζήτημα, με τη σημείωση ότι ο υπογράφων συμμερίζεται τον προβληματισμό του κ. Περδίκη, είναι και αυτή προσπάθεια παρέμβασης του προέδρου της Δημοκρατίας, στο έργο της δικαιοσύνης;

Ορισμένοι στο ΔΗΣΥ, προσπαθούν να ανακτήσουν το χαμένο χρόνο μέχρι τις εκλογές, έχοντας χάσει όμως την ψυχραιμία τους. Μιλούν για λαϊκισμό αυτοί που δεν έβγαλαν άχνα για το θέμα της παράνομης εξέδρας στο ξενοδοχείο Anassa και αυτοί που στηρίζουν την λαθροθηρία των αμπελοπουλιών κοκ.

Untitled9