Η συνέντευξη του κ. Οζερσάι σήμερα στην εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ στέλνει ξεκάθαρα διχοτομικά μηνύματα. Είναι σαφές ότι ο Τουρκοκύπριος Πολιτικός έχει εγκαταλείψει την ιδέα της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας (ως μορφή συγκεκαλυμμένης συνομοσπονδίας) και υποστηρίζει πλέον – στα πλαίσια του πολιτικού κυνικού ρεαλισμού που ευαγγελίζεται  – μια “φανερή και ειλικρινή” σχέση δυο κρατών και συνομοσπονδίας. 

Ο κ. Οζερσάι προκλητικά και επιδέξια , προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα και από θύτης να παρουσιαστεί ως θύμα.

Παραπλανεί και στο θέμα της Αμμοχώστου προβάλλοντας τάχα το επιχείρημα ότι η αποστολή Μπάιντεν απέτυχε γιατί δεν δέχτηκε η εκ πλευρά να συζητήσει μελέτη για το λιμάνι της Αμμοχώστου. Θυμίζουμε ότι η πρόταση που κατέθεσε από το 2006 ο αείμνηστος Προέδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος προνοούσε την επιστροφή των νόμιμων κατοίκων της πόλης και την λειτουργία του λιμανιού της Αμμοχώστου υπό την εποπτεία της ΕΕ.

Ο κ. Οζερσάι παίζει ύποπτα παιχνίδια και  δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα του. 

Κάτι που δυστυχώς φαίνεται να μην το αποφεύγουν κύπριοι πολιτικοί οι οποίοι αυτές τις μέρες σε μνημόσυνα και επετειακές εκπομπές επιχειρούν να παίξουν τον ρόλο του μαθητευόμενου θηριοδαμαστή με την προσφορά διαφόρων πλεονεκτημάτων προς τους Τούρκους (πχ παραχωρούν γενναιόδωρα το δικαίωμα στην Τουρκία να ζητά ο αγωγός φυσικού αερίου που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο της Λεβαντίνης να διέρχεται μέσω Τουρκίας) . Κάποιοι για σκοπούς εσωτερικής κατανάλωσης μειώνουν τη σημασία των τριήμερων συμφωνιών με γειτονικές χώρες και γίνονται απρόσεκτοι.