Οι χθεσινές δηλώσεις Ακιντζί για τα -κατ’ αυτόν- ενδεχόμενα «λύσης» του Κυπριακού κάνουν ξεκάθαρο το ρόλο του ως βραχίονα των τουρκικών σχεδίων στην Κύπρο. Είτε πρόκειται για λύση “συνομοσπονδίας” με επικυρίαρχο την Τουρκία, είτε για αναγνώριση διεθνούς χαρακτήρα των κατεχομένων, είναι σαφές πως η τουρκοκυπριακή ηγεσία δεν επιδιώκει την επίλυση του Κυπριακού στη βάση του σεβασμού της ανεξαρτησίας του κράτους και της ισότητας και ελευθερίας όλων των πολιτών του, αλλά επιζητεί την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Τουρκίας στη Κύπρο. 

Ελπίζουμε επιτέλους, να διαλυθούν οι αυταπάτες για τη στόχευση της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, για τάχα επιθυμία επίλυσης του Κυπριακού στη βάση των Αρχών του Διεθνούς Δικαίου. Ο κ. Ακιντζί, τόσο στο Κραν Μοντάνα, ως απλός παρακολουθητής του πάτρωνα του Τσαβούσογλου, όσο και με τις συστηματικές του δηλώσεις μετά, κάνει ξεκάθαρο πως δεν ανήκει στο πλέγμα των δυνάμεων που δουλεύουν ουσιαστικά για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Ευτυχώς η πλειονότητα τόσο των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, απορρίπτουν προσεγγίσεις “τύπου Ακιντζί” όποια απόχρωση και αν έχουν. 

Αντίθετα στηρίζουν και μάχονται για μια Κύπρο ανεξάρτητη, χωρίς κατοχικά στρατεύματα και εγγυήσεις, πατρίδα ελευθερίας και ισότητας για όλους τους πολίτες της. Με την ευκαιρία της γιορτής των θυσιών, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απευθύνουμε τις θερμότερες ευχές μας, στους συμπατριώτες μας Μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, παράλληλα με τη λύπη μας που το κατοχικό καθεστώς αποφάσισε να μην επιτρέψει στους Χριστιανούς της Κύπρου να τελέσουν τη δική τους θρησκευτική εορτή.