Το αποτέλεσμα της σύσκεψης στο Προεδρικό, με θέμα την επανεξέταση του έργου της λεωφόρου Τσερίου, στη λογική των δύο λωρίδων κυκλοφορίας, δείχνει πως οι κοινωνικοί αγώνες μπορούν να φέρνουν θετικά αποτελέσματα.

Η διαχρονική θέση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, που έχει εκφραστεί τόσο σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, όσο και μέσω του δημοτικού μας συμβούλου, κ. Π. Μανώλη σε επίπεδο Δήμου, σήμερα βρίσκεται λίγο πιο κοντά στη δικαίωση, μετά την απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη να επανασχεδιαστεί το έργο, στη βάση όσων οι ίδιοι οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες προτείνουν: Έναν δρόμο που δε θα χάνει τον εμπορικό του χαρακτήρα, δύο λωρίδων, με διάζωμα σε όσα σημεία κρίνεται αναγκαίο, ποδηλατόδρομο, πυκνές διαβάσεις πεζών και επαρκή πεζοδρόμια με τις ανάλογες δενδροφυτεύσεις παραπλεύρως του δρόμου.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών βρέθηκε στην πρωτοπορία αυτού του αγώνα  με τις κινητοποιήσεις, το πάγωμα του κονδυλίου στη Βουλή, την ανατροπή των σχεδιασμών του πρώην δημάρχου κοκ.

Η σημερινή νίκη, δεν είναι το τέλος όμως της διαδρομής. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θα βρισκόμαστε μαζί με τους πολίτες και τους θεσμικούς εκπροσώπους, στην πρώτη γραμμή για να επιβεβαιώσουμε πως η απόφαση αυτή θα γίνει πράξη και δε θα αποτελέσει απλά μια προεκλογική “δέσμευση”.

Την ίδια ώρα περιμένουμε ανάλογες αποφάσεις από την εκτελεστική εξουσία στο θέμα της λεωφόρου Αγλαντζιάς και του πάρκου Ακαδημίας, τώρα που το θέμα μπαίνει σε μια κρίσιμη φάση αυτή τη βδομάδα. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε την κυβέρνηση να επιδείξει και στην περίπτωση της λεωφόρου Αγλαντζιάς και του πάρκου Ακαδημίας την ίδια καλή θέληση.

Υπενθυμίζουμε ότι την Τέταρτη 6 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας των πολιτών κατά των σχεδίων που οδηγούν σε καταστροφή μέρους του δάσους Ακαδημίας.