Όσα αποκαλύπτονται μέσα από το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” σχετικά με τις σχέσεις διαπλοκής μεταξύ λειτουργών που εμπλέκονταν στη διαγωνιστική διαδικασία για διορισμό εκπαιδευτικών και ιδιωτικά συμφέροντα, δικαίως προκαλούν την αγανάκτηση των υποψηφίων. Η υπόθεση αυτή που πλέον διερευνάται από τον Γενικό Ελεγκτή, αφήνει εκτεθειμένη την κυβέρνηση.

Την ώρα μάλιστα που καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου υποχρεώνονται σε παραίτηση από την Ειδική Επιστημονική Επιτροπή, αφού επιβεβαιώνεται ότι παραβίασαν τους όρους εργασίας τους, ο κ. Καδής δυστυχώς σπεύδει να μιλήσει μόνο για διοικητικά παραπτώματα, προχωρώντας μάλιστα και σε προσβλητικές δηλώσεις ενάντια στους εκπαιδευτικούς που σήμερα δίκαια διαμαρτύρονται.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε πως η κυβέρνηση φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για την απαξίωση των εξετάσεων.  Όσο και αν κάποιοι στην αρχή φαντάζονταν προβοκάτορες -επιχείρημα που ακόμη και σήμερα ακούστηκε στην τηλεόραση του ΡΙΚ από τον κ. Αναστασιάδη- αποδεικνύεται πως το μόνο τους πρόβλημα είναι η ανικανότητα τους να κυβερνήσουν.