Οι σημερινές αναφορές του κ. Προδρόμου για τα κόμματα που τάχα υποσκάπτουν τη συστηματική δουλειά του Προέδρου Αναστασιάδη, δυστυχώς βρίσκονται σε πλήρη διάσταση από την πραγματικότητα που καταλαβαίνει η πλειοψηφία του Κυπριακού λαού.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν εκείνος που επέλεξε να αγνοήσει το Εθνικό Συμβούλιο, πριν τη μετάβασή του στη Νέα Υόρκη και ο ίδιος ήταν εκείνος που αντί να ενημερώσει την πολιτική ηγεσία και τον λαό, φαίνεται να αποφεύγει κάθε επίσημη ενημέρωση για το έγγραφο Γκουτέρες.

Είναι δυνατό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να ζητά εισηγήσεις και προτάσεις από τα κόμματα για τη διαχείριση του Κυπριακού, να “δεσμεύεται” για συζήτηση αρχές Σεπτεμβρίου και πριν την επίσκεψη του στην Νέα Υόρκη, να γυρίζει την πλάτη σε όλους και να ρίχνει ακόμα μια δέσμευση στον κάλαθο των αχρήστων;

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, επαναλαμβάνουμε πως δεν μπορεί το Κυπριακό να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από κανέναν, πολλώ δε μάλλον από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η πρόσβαση στη γνώση που του δίδει ο ρόλος του, δεν είναι κομματικό όπλο. Επιτέλους, πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση για να διορθωθούν δικά του λάθη και παραλείψεις.