Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλεί τον ΠΙΣ να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες που του αναλογούνται για τα προβλήματα που προκύπτουν την τελευταία περίοδο ως προς την εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», ένας «διαμεσολαβητής» ο οποίος λειτουργούσε για λογαριασμό του ΠΙΣ, παρουσίασε στον Υπουργό Υγείας κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου «μνημόνιο συναντίληψης», ώστε να υπάρξει διάλογος και να καταλήξουν τα μέρη σε κάποιο συμβιβασμό, μέσω υγιούς διαλόγου.

Παρόλο που φαίνεται ότι από πλευράς του Υπουργείου Υγείας και Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας έτυχε επεξεργασίας η πρόταση και απέστειλαν αντιπρόταση στον ΠΙΣ, εντούτοις εδώ και δύο βδομάδες δεν έλαβαν την οποιαδήποτε απάντηση.

Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Έφη Ξάνθου, σχολιάζοντας τις πληροφορίες ανέφερε: «Το ΓεΣΥ δεν μπορεί να παραμείνει μπλοκαρισμένο επειδή ο ΠΙΣ δεν απαντάει επί των δικών του προτάσεων εδώ και δύο βδομάδες. Ως εκ τούτου καλούμε την ηγεσία του ΠΙΣ είτε να απαντήσει μέχρι την Τρίτη, ειδάλλως να παραδεχθεί πως είναι ιδιοτελείς οι λόγοι που προκαλούν προσκόμματα και σπείρουν τον πανικό ανάμεσα στα μέλη τους για το ΓεΣΥ. Την ίδια ώρα το Υπουργείο Υγείας οφείλει να ενημερώσει την κοινωνία για τις εξελίξεις, τις αντιδράσεις και από ποιους προκαλούνται και να προσδώσει όλη την στήριξη που χρειάζεται στον ΟΚΥΠΥ αυτή την κρίσιμη περίοδο και επιτέλους να υπάρξει πλήρης αναδιοργάνωση και στελέχωση των δημοσίων νοσηλευτηρίων».