Με μεγάλη μας λύπη έχουμε πληροφορηθεί πως μετά από τρία χρόνια λειτουργίας, το «Μουσείο Παραμυθιού» κινδυνεύει να κλείσει οριστικά.

Το Μουσείο είχε αναστείλει την λειτουργία του λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και πλέον καθίσταται αδύνατη η οικονομική του στήριξη από τους ιδρυτές του.

Για ακόμη μια φορά βλέπουμε τους ανθρώπους του πολιτισμού να μην δέχονται την απαραίτητη στήριξη από το κράτος με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο «έλεος» του Θεού.

Εμείς αναμένουμε πως από την στιγμή που πολλοί επώνυμοι  «χρησιμοποιούσαν» το μουσείο εν μέσω καραντίνας, να δείξουν αλληλεγγύη και στήριξη προς το συγκεκριμένο μουσείο.

Στήριξη όμως δεν χρειάζεται μόνο το «μουσείο παραμυθιού».

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στηρίζει τα αιτήματα των καλλιτεχνών και των ανθρώπων του πολιτισμού και ζητά επέκταση του επιδόματος που εγκρίθηκε για το τρίμηνο Μάρτιος- Μάιος και για τον Ιούνιο τουλάχιστον όπως έγινε με όλα τα άλλα επιδόματα λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου τα περιοριστικά διατάγματα θα συνεχίσουν να ισχύουν ή να επηρεάζουν αρνητικά τον τομέα του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας μέχρι και το Φθινόπωρο. Η κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού οφείλουν να μελετήσουν την επέκταση της στήριξης όσο καιρό θα ισχύουν τα περιοριστικά διατάγματα.

Επανερχόμενοι στο θέμα του «Μουσείου Παραμυθιού»  περιμένουμε από τον Δήμο Λευκωσίας να επιδείξει το ίδιο ενδιαφέρον, όπως έχει κάνει άλλωστε πρόσφατα με το €1,5 εκατομμύριο που έχει δαπανήσει-με κρατική χορηγία- για άλλο μουσείο στη Λευκωσία.