Γραπτή δήλωση Συντονίστριας της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Ανθής Μουζούρη

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, στηρίζει την εκδήλωση διαμαρτυρίας για την μη εφαρμογή της νομοθεσίας για την Προστασία και Ευημερία των ζώων που θα πραγματοποιήσει η οργάνωσή Φωνή για τα Ζώα Κύπρου. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας, πραγματοποιείται το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2022 στις 17:00 μ.μ. έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Καλούμε τον κόσμο να παραστεί σύσσωμος στην διαμαρτυρία αυτή, ώστε να δοθεί το μήνυμα ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι νομοί με γνώμονα την καλή διαβίωση των ζώων, την προστασία τους και να επιβάλλονται επιτέλους πραγματικές τιμωρίες σε αυτούς που εγκληματούν απέναντι στα ζώα.

Πρέπει να υπάρξει  μια σωστή πολιτική από το κράτος απέναντι στους βασανισμένους, εγκαταλελειμμένους και αδέσποτους σκύλους. Την ίδια ώρα πρέπει να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει ένα σωστό πρόγραμμα για την μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων γάτων. Η ευημερία των ζώων ενώ   είναι ευθύνη του κράτους  αυτό αδυνατεί να το πράξει για αυτό και χιλιάδες  εθελοντές  με δικά τους έξοδα προσπαθούν να απαλύνουν την δυστυχία των ζώων και προσπαθούν για την ευημερία τους. Οι εθελοντές  είναι πλέον  σε απελπιστική κατάσταση και έχουν φτάσει στα όρια τους!

Ζητούμε άμεσα την μετατροπή της Αστυνομίας των Ζώων σε ένα ισχυρό, ανεξάρτητο σώμα της Αστυνομίας, που θα διαθέτει τον δικό του εξοπλισμό και προσωπικό κάτι που θα συμβάλλει καθοριστικά στην καλυτέρευση της εκτέλεσης των καθηκόντων του προσωπικού με  σκοπό πάντα την πάταξη κάθε μορφής βίας απέναντι στα ζώα!

Ζούμε το 2022 σε μια ευρωπαϊκή χώρα και όμως καθημερινά ανυπεράσπιστα ζώα κακοποιούνται βασανίζονται και θανατώνονται στην Κύπρο. Φτάνει πια το ποτήρι έχει ξεχειλίσει!

Την 1η του Οκτώβρη πρέπει όλοι να βρισκόμαστε εκεί και να γίνουμε η φωνή τους! Να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα ζώα,  μια πολιτισμένη Κύπρο που θα νοιάζεται  για την ευημερία τους!