Προκαλεί η χθεσινή δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, για τη δημόσια παιδεία, ο οποίος ομολόγησε ότι στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο γιατί οι εκπαιδευτικοί στα δημόσια σχολεία δεν είναι άξιοι και ικανοί επειδή έχουν προσληφθεί με τη διαδικασία του καταλόγου και όχι μέσω μιας διαδικασίας αξιολόγησης. 
Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών πάντα υποστηρίζουμε την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών πριν από την διαδικασία της πρόσληψης. 

Το σίγουρο είναι ότι η ευθύνη της κυβέρνησης δεν είναι να στέλνει τα παιδιά των οικογενειών που έχουν την οικονομική άνεση στην ιδιωτική εκπαίδευση αλλά να διορθώσει τα κακώς έχοντα της δημόσιας εκπαίδευσης. 

Αν οι εκπαιδευτικοί στη δημόσια εκπαίδευση είναι εν γένει τόσο άχρηστοι και αναξιόπιστοι ώστε οι Υπουργοί της κυβέρνησης να μην τους εμπιστεύονται τα παιδιά τους, αν τα δημόσια Νοσοκομεία μας είναι τόσο ανεπαρκή ώστε να μην τα χρησιμοποιούν οι Υπουργοί της κυβέρνησης κ.ο.κ. τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην ιδιά την κυβέρνηση .

Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να απαξιώνει τους εκπαιδευτικούς και τη δημόσια εκπαίδευση και να στοχοπροσήλωσει τις ενέργειες της στην εξυγίανση και την μεταρρύθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.