Συνεχίζεται η προσπάθεια του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη, των Τραπεζών και του ΟΕΒ να σπείρουν τον πανικό και να δημιουργήσουν κρίση στην οικονομία της χώρας .

Μοναδικός στόχος τους είναι η υπεράσπιση των απαράδεκτων προνομίων και πλεονεκτημάτων που έδωσε η κυβέρνηση και η πλειοψηφία της Βουλής των Αντιπροσώπων μετά το 2018 (αποφάσεις για Συνεργατισμό και νόμο εκποιήσεων)

Προσπαθούν με ψέματα και ασύστολες υπερβολές και διαδόσεις να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τους Διεθνείς Οίκους και μέτρα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργιάδης είπε στην πρόσφατη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών ότι οι πρόνοιες των προτάσεων των  4 κομμάτων ( ΔΗΚΟ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ) είναι συζητήσιμες και μπορούν να εφαρμοστούν μετά την εφαρμογή του σχεδίου ΕΣΤΙΑ (καταγράφηκε στα πρακτικά αυτή η δήλωση )

Ο κ. Γεωργιάδης, ο ΟΕΒ και οι Τράπεζες αντί να απειλούν και να προειδοποιούν για μέτρα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ( την οποία θα φροντίσουν να παραπληροφορήσουν) ας προσέλθουν σε ένα σοβαρό εποικοδομητικό διάλογο για εφαρμογή της νομοθεσίας που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων.