Η Επαρχιακή Επιτροπή Αμμοχώστου του Κινήματος Οικολόγων έγινε δέκτης καταγγελιών για θέμα που αφορά την κατακράτηση νερού εντός της λίμνης Παραλιμνίου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα σμήνη κουνουπιών που ταλαιπωρούν τους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Δυστυχώς οι χειρισμοί του τμήματος Περιβάλλοντος μέχρι στιγμής για το εν λόγω περιστατικό είναι απογοητευτικοί.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κρούουμε των κώδωνα του κινδύνου καθώς με βάση τις τελευταίες αναλύσεις από ιδιωτικό χημείο η αλμυρότητα του νερού της λίμνης βρίσκεται στα ύψη σε επικίνδυνο σημείο, δηλαδή στις 209,000. Εάν δεν ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα θα έχουμε ως αποτέλεσμα την ανεπανόρθωτη ζημιά και καταστροφή του υπόγειου υδροφορέα που βρίσκεται πλησίον της λίμνης.

Η έλλειψη σωστής διαχείρισης μιας περιοχής ενταγμένης στο πρόγραμμα Natura 2000 είναι μείζον σημασίας, για αυτό και πρέπει άμεσα να την προστατεύσουμε.

Για να πετύχουμε πρέπει να επιλυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς το οποίο χρονοτριβεί.

Καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα τμήματα και τους αρμόδιους φορείς να εξετάσουν άμεσα την κατάσταση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αναμένουμε να πράξουν τα δέοντα το συντομότερο δυνατόν.

Επαρχιακή επιτροπή Αμμοχώστου

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών