Επανέρχεται εκ νέου, σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών, το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των κατοίκων στην ακριτική περιοχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες παραιτήθηκε αιφνιδίως ένας γιατρός, ενώ ο δεύτερος βρίσκεται με άδεια.

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο, είναι οι ασθενείς να εξυπηρετούνται μόνο από νοσοκόμους, ενώ λόγω έκτακτου περιστατικού το ιατρικό κέντρο φαίνεται να έκλεισε νωρίς το βράδυ της Κυριακής 14/7/19, γεγονός που άφησε εκτεθειμένους ασθενείς που ενδεχόμενα να χρειάζονταν περίθαλψη κατά τις βραδινές ώρες.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης με κοινοβουλευτική ερώτηση του ημερομηνίας 6 Ιουνίου 2019 στη βάση παλαιότερων γεγονότων, ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να πληροφορήσει ποια μέτρα πρόκειται να λάβει για την ενίσχυση του αγροτικού υγειονομικού κέντρου στον Πύργο Τηλλυρίας, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους περιστατικά.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στον Κ. Πύργο πέραν των κατοίκων τους καλοκαιρινούς μήνες πιθανόν να χρειαστούν ιατρική περίθαλψη και εκατοντάδες επισκέπτες , ιδιαίτερα ηλικιωμένοι που κάνουν χρήση του προγράμματος του τμήματος κοινωνικών ασφαλίσεων για χορήγηση των καλοκαιρινών διακοπών. 

Πριν η ερώτηση αυτή απαντηθεί, δυστυχώς τα περιστατικά αυτά επαναλήφθηκαν. Η κατάσταση στο  αγροτικό υγειονομικό κέντρο Πύργου Τηλλυρίας θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές! Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν μπορεί να αρκεστεί στις διαβεβαιώσεις που δίνει ο υπουργός. Απαιτεί όπως άμεσα υπάρξει ικανοποιητική στελέχωση του ιατρικού κέντρου και μάλιστα να είναι τέτοια που θα καλύπτει τυχόν απουσίες για άδειες, μεταφορές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, παραιτήσεις κ.ο.κ.