Ανεξήγητη φαντάζει η κατηγορηματική άρνηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη απέναντι στις προτάσεις και τις συστάσεις της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής για το θέμα της υγραεριοκοίνησης.

Από το 2006 ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης είχε αναφερθεί στον αγώνα που δίνεται από το 2003, στις πιέσεις που ασκήθηκαν σε σχέση με το θέμα της υγραεριοκίνησης, καθώς και στους διάφορους παράγοντες που αποτελούν εμπόδιο στην υλοποίηση της υπουργικής απόφασης.

Με ιδιαίτερη έμφαση, θίξαμε και το μεγάλο θέμα των συμφερόντων που εξυπηρετούνται από κάποιους σε βάρος της υλοποίησης του τελικού στόχου. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απαιτούμε πλήρη εφαρμογή του διατάγματος του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για τη χρήση του υγραερίου κίνησης ως καυσίμου στα μηχανοκίνητα οχήματα. Επιπλέον καλούμε  τον Υπουργό Οικονομικών να σκεφτεί εκ νέου, με ανοικτό μυαλό, την στάση του απέναντι στη δημιουργία κινήτρων χρήσης του υγραερίου από τους καταναλωτές.