Προκαλούν το λαϊκό αίσθημα οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, οι οποίες έγιναν με αφορμή τον θάνατο του 10χρονου μαθητή. 

Ο Υπουργός αρκέστηκε να κακίσει τις κριτικές και να μας ενημερώσει ότι δεν μπορεί άμεσα να αυξήσει τις κλίνες και πως ως κυβέρνηση διέγνωσαν την ανεπάρκεια του συστήματος. Επίσης ακούσαμε τον Υπουργό να σχολιάζει για την εκροή των γιατρών από το δημόσιο, ότι σήμερα έχουμε 100 περισσότερους γιατρούς από το 2012. 

Εύλογα διερωτάται κανείς αφενός αν το 2012 είναι μέτρο σύγκρισης και αφετέρου αν υπάρχει ή όχι υποστελέχωση στα δημόσια νοσοκομεία.

Η προσπάθεια του υπουργού να ρίξει αντί γέφυρες, λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης με τους γιατρούς, τον οδήγησε στο επικίνδυνο σημείο να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει υποστελέχωση και δεν υπάρχει έλλειψη μέσων στα δημόσια νοσοκομεία. Ακόμα λίγο και θα μας έλεγε ότι όλα βαίνουν καλώς.

 Δεν έχουμε ακούσει τι μπορεί άμεσα να γίνει προκειμένου να μην χάνονται ζωές και να προσφέρεται η καλύτερη δυνατή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους χιλιάδες των ασθενών, η υγεία των οποίων εξαρτάται από τα κρατικά νοσηλευτήρια. Η σημερινή διάσκεψη δεν ήταν παρά μια αποποίηση των ευθυνών του Υπουργείου και του ιδίου του Υπουργού. Αλήθεια, σε ποιες κακές Κασσάνδρες αναφέρθηκε ο κ. Ιωάννου;  

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επισημαίνουμε για ακόμα μια φορά ότι η εικόνα των νοσοκομείων μας ​σήμερα, δεν ανταποκρίν​εται ​σε κανένα διεθνές πρότυπο ασφάλειας για τους ασθενείς. Την ευθύνη βεβαίως φέρει κυρίως το αρμόδιο υπουργείο, ο πολιτικός υπεύθυνος του οποίου σήμερα μας μίλησε ωσάν να αγνοεί τη σημερινή κατάσταση των νοσοκομείων.