Το υποστατικό που φαίνεται να περιέχει πέραν των 50 τόνων πυρίτιδας και βρίσκεται σε κεντρική περιοχή, εντός της Βιομηχανικής Ζώνης στην Αραδίππου, φαίνεται να μην αποτελεί προτεραιότητα για τους Υπουργούς Εσωτερικών, Γεωργίας και Εργασίας.

Αν και το θέμα εξετάστηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος από τις 27 Μαρτίου και σίγουρα αποτελεί θέμα προτεραιότητας όχι μόνο για την ίδια την επιτροπή, αλλά και ευρύτερα για τους πολίτες, οι υπουργοί δεν έχουν ακόμα ενημερώσει τη Βουλή για τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα, τις ενέργειες που έκαναν και τα μέτρα που έχουν παρθεί.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζήτησε εξ’ αρχής την απομάκρυνση της αποθήκης – βόμβα και τόνισε ότι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, προτού υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις.

Δυστυχώς από την πλευρά των υπουργών φαίνεται να μην αποτελεί προτεραιότητα η επικινδυνότητα της κατάστασης, είτε γιατί δεν έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο που υπάρχει από την αποθήκευση τόνων πυρίτιδας σε μια τέτοια περιοχή, είτε γιατί απλά πήγαν διακοπές.