Οι σημερινές δηλώσεις Γιλντιρίμ, κατά την παράνομη επίσκεψη του στα κατεχόμενα, περί ρόλου “προστάτη” της Τουρκίας προς τον τουρκοκυπριακό πληθυσμό, μόνο ως πρόκληση μπορούν να αντιμετωπιστούν.  Ειδικά σήμερα, μια μαύρη μέρα για το σύνολο του Κυπριακού λαού.

Δε μας εκπλήσσει καθόλου η στάση όσων συστηματικά προσπαθούν να παρεμποδίσουν την επίλυση του Κυπριακού. Δε μας εκπλήσσει καθόλου η πρόκληση από όσους χρησιμοποιούν συμπατριώτες μας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε προς τους τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, πως πρώτοι εκείνοι πρέπει να καταδικάσουν την τουρκική μεγαλομανία, τις συνέπειες της οποίας υφίστανται και αυτοί. Οφείλουν να καταδικάσουν την κατοχή της κοινής μας πατρίδας από μια ξένη χώρα και να ζητήσουν τον άμεσο τερματισμό της.

Η απελευθέρωση της Κύπρου από την τουρκική κατοχή πρέπει να γίνει κοινή υπόθεση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Πρέπει να σταματήσουν να παρασύρονται από την εθνικιστική ηγεσία τους και να τρέχουν σε παρελάσεις των κατοχικών στρατευμάτων χειροκροτώντας ως πειθήνια όργανα.