Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολίτων συμμετέχει ενεργά – όπως κάθε χρόνο – και φέτος στην  «Ώρα της γης».

Σε μια προσπάθεια  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών το Σάββατο 19 Μαρτίου έχει μια σειρά δράσεων σε ολόκληρη την Κύπρο.

Ενεργώντας για τον εθνικό μας στόχο για τη μείωση της πλαστικής σακούλας, τα μέλη μας θα διανέμουν βιοδιασπώμενες σακούλες για να μην μείνει κανένα σκουπίδι στη φύση.

Τα σημεία και η ώρα αρχής των δράσεων:

Λευκωσία:     9:00π.μ. – Υπεραγορά Αθηαινίτης

10:00π.μ. – Πλατεία Ελευθερίας

(11:30π.μ. Δηλώσεις στους Δημοσιογράφους)

Αμμόχωστος: 11:00π.μ. – Πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι

Λεμεσός:      10:00π.μ. – Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου μπροστά από διοικητήριο

Πάφος:         11:00π.μ. – Είσοδος λιμανιού Κάτω Πάφου

Λάρνακα:      11:00π.μ. – Πλατεία Ευρώπης

Υπενθυμίζουμε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών με στόχο την παράδοση τους στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, στη νέα ανανεωμένη ιστοσελίδα για την Ώρα της Γης Κύπρου, βλ. www.earthhourcy.org.

Η ομάδα για την «Ώρα της Γης Κύπρου» έχει καθορίσει ως εθνικό στόχο τη μείωση χρήσης της πλαστικής σακούλας. Συμφώνα με έρευνες, 100 δισεκατομμύρια τόνοι πλαστικού ρυπαίνουν τις θάλασσες μας και αποτελούν το 90% της παγκόσμιας θαλάσσιας ρύπανσης. Επιπλέον, ένα εκατομμύριο θαλασσοπούλια πεθαίνουν κάθε χρόνο, ενώ απειλούνται 267 είδη θαλάσσιων οργανισμών από την κατάποση πλαστικών σακουλιών. Σε πολλές χώρες έχει περιοριστεί νομοθετικά η χρήση της πλαστικής σακούλας και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά.

Η «Ώρα της γης» είναι μια παγκόσμια δράση που γίνεται κάθε χρόνο με σκοπό να ενημερώσει τους ανθρώπους για την κλιματική αλλαγή και να τους ενθαρρύνει να σβήσουν τα φώτα για μια ώρ, αποδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για το μέλλον του πλανήτη μας. Έτσι, το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 στις 20:30μ.μ. – 21:30μ.μ. καλούμαστε όλοι να λάβουμε μέρος στην «Ώρα της Γης» και να ενωθούμε με τον υπόλοιπο πλανήτη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.