Χαιρόμαστε που παγώνουν όλες οι διαδικασίες ανανέωσης των συμβολαίων με την εταιρεία Helector. Πριν λίγους μήνες έγινε μεγάλος καβγάς μεταξύ Υπουργού Εσωτερικών και Γενικού Ελεγκτή γιατί ο κ. Χάσικος ήθελε να υπογραφούν άμεσα τα συμβόλαια ανανέωσης με την εταιρεία. Αν ακολουθούσαμε τη λογική του κ. Χάσικου θα ήταν υπογραμμένα τα συμβόλαια και δεν θα μπορούσαμε μόνο μέσα από διαδικασίες αποζημιώσεων, να απεγκλωβιστούμε από την υπογραφή μας.

Ευτυχώς που υπήρχε ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης, μας υπέδειξε τα λάθη και μας έσωσε με την παρέμβαση του σε σχέση με τη διαχείριση των ΧΥΤΥ. Ο Γενικός Ελεγκτής διεξάγει μία διαχειριστική έρευνα για  τη διαχείριση των αποβλήτων στην Κύπρο. Για το σκοπό αυτό είχε αποσπαστεί υπάλληλος του Τμήματος Αναδασμού.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες διερεύνησης των σκανδάλων γύρω από τη διαχείριση των σκουπιδιών, πως κρίνεται η απαίτηση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών να μεταφερθεί πίσω στο Υπουργείο Εσωτερικών ο λειτουργός αυτός; Αυτή η απόφαση είναι τρικλοποδιά στο έργο του Γενικού Ελεγκτή. Προσπαθούν να αποδυναμώσουν τον Γενικό Ελεγκτή στη διερεύνηση των σκανδάλων γύρω από τα ΧΥΤΥ. Κάποιοι από το Υπουργείο Εσωτερικών δεν είναι ευχαριστημένοι με τη διερεύνηση των σκανδάλων.