Η κατάθεση της πολυσέλιδης Έκθεσης της Μονάδας Διαχείρισης του Συνεργατισμού προς τον Πρόεδρο της Βουλής χωρίς αυτή να συνεδριάζει και η κατ’ επέκταση ενημέρωση των βουλευτών για το περιεχόμενό της από τα Μέσα Ενημέρωσης, αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει στην κοινοβουλευτική λειτουργία, ιδίως δε για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα.

Την ίδια ώρα που προωθείται η σύμπραξη του Συνεργατισμού με το Ισπανικό Ίδρυμα για την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά και συνολικές, δομικές αλλαγές στο χαρακτήρα του Συνεργατισμού, όπως περιγράφονται στη σχετική Έκθεση, οι αρμόδιες επιτροπές παραθερίζουν.

Σημειώνεται ότι ο Προέδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργου Περδίκη ζήτησε από δύο Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Οικονομικών και Ελέγχου) έκτακτη συνεδρία και δεν πήρε καμία απάντηση.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε τη θέση μας, πως δε μπορεί να προωθούνται αλλαγές στο Συνεργατισμό, όταν μάλιστα αυτές επηρεάζουν τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, εργαζομένων και πελατών και η Βουλή να μη συνεδριάζει για το ζήτημα.