Το Σάββατο 12 Αυγούστου, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης θα περιοδεύσει επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κινήματος στην περιοχή της Τηλλυρίας, όπου θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τις κοινοτικές αρχές της μαρτυρικής Τηλλυρίας για τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής.

Στο πλαίσιο της περιοδείας, ο Πρόεδρος του Κινήματος, κ. Γιώργος Περδίκης και η Αντιπρόεδρος Β’ κα Έφη Ξάνθου μαζί με μέλη της Επαρχιακής Επιτροπή του Κινήματος θα συναντηθούν με την Κοινοτάρχη Πηγαινιών, κα Αγγελική Φιλίππου, καθώς και τους Κοινοτάρχες Κάτω Πύργου, κ. Νίκο Κλεάνθους, Πάνω Πύργου, κ. Ανδρέα Λαγό και Μοσφιλιού, κ. Φίλιππο Φιλίππου. Την Κυριακή 13 Αυγούστου ο κ. Γιώργος Περδίκης θα παραστεί στο Μνημόσυνο Πεσόντων στις μάχες της Τηλλυρίας του 1964, στον Ι.Ν. Αγίου Ραφαήλ στο Παχύαμμο.

Κύριο θέμα των συναντήσεων του Σαββάτου αποτελεί το ζήτημα της διάνοιξης του οδοφράγματος Κοκκίνων. Σημειώνεται ότι το οδόφραγμα των Κόκκινων ετέθη από το 2006 ως προτεραιότητα στο τραπέζι των συζητήσεων για την ελληνοκυπριακή πλευρά. Από τότε έχουν ανοίξει όλα τα οδοφράγματα που ζητούσε η τουρκοκυπριακή πλευρά ενώ μόνο το οδόφραγμα του Κάτω Πύργου άνοιξε από τον κατάλογο πού έχει καταθέσει η Ελληνοκυπριακή πλευρά.

Τα Ηνωμένα Έθνη που κόπτονται για την ουδετερότητα τους δεν σημειώνουν αυτή την πραγματικότητα όμως, αφήνοντας ημιεγκλωβισμένους τους κατοίκους της Τηλλυρίας και του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς (όπως αντιστοίχως και τους κατοίκους της Αθηαίνου).

Καθώς πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση των έργων για τα οδοφράγματα της Λεύκας και της Δερύνειας, επιβάλλεται να επανέλθουμε στην απαίτηση για διάνοιξη των οδοφραγμάτων στα Κόκκινα και Αθηαίνου.