​​Η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το αντιπολιτευτικό ΑΚΕΛ, δεν έχει καμιά απολύτως ουσία, παρόλο που οι ατάκες που χρησιμοποιούνται τη συντηρούν και την επεκτείνουν.

Ανάμεσα στις ατάκες αυτές και η τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος ανέφερε ότι πάνω από τα μικρομάγαζα τους υπάρχει η επιβίωση της πατρίδας.

Εύηχη η ατάκα, ωστόσο με την υπάρχουσα κατάσταση στο εσωτερικό δίνονται δικαιώματα στην Τουρκία αλλά και τους εγκάθετους της στην Κύπρο να συνεχίζουν την τακτική των απειλών και του εκφοβισμού σε σχέση με δραστηριοποίηση εταιρειών στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Αυτή τη φορά οι απειλές εκφράστηκαν από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας.

Ο Μουσταφά Ακιντζί, ευρισκόμενος υποτίθεται σε διαφωνία με την Άγκυρα, συνεχίζει το δικό του τροπάριο, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Κυπριακή ηγεσία, την οποία παρουσιάζει αδιάλλακτη. Κατηγορεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για πρόταση του να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στις πολιτείες και ως αντάλλαγμα το Υπουργικό Συμβούλιο να μπορεί να παίρνει αποφάσεις με απλή πλειοψηφία. Την ίδια ώρα κάνει λόγο για παιδιάστικους ισχυρισμούς που δεν συνάδουν με την πραγματικότητα, απαντώντας κατ’ αυτό τον τρόπο τους ισχυρισμούς ότι βγαίνοντας εκτός πλαισίου υποχώρησε στο θέμα εγγυήσεων της Τουρκίας και της παρουσίας του τουρκικού στρατού στην Κύπρο. Ξεκαθαρίζοντας για ακόμα μια φορά την στάση του στο θέμα των εγγυητριών δυνάμεων, ανέφερε ότι η Τουρκία δεν είναι μόνη αλλά είναι και η Ελλάδα και η Βρετανία.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ασχοληθεί με τα σημαντικά θέματα που αφορούν το πολύπλευρο θέμα του Κυπριακού προβλήματος και να προσπεράσει την στείρα και διαβρωτική κριτική και την καθημερινή αντιπαράθεση των κυρίαρχων πολίτικων παραγόντων. Δυστυχώς οι συγκρούσεις δεν ωφελούν κανέναν, παρά μόνο δίνουν ευκαιρίες στην Τουρκία και την Τουρκοκυπριακή ηγεσία για επικρίσεις.