Την υποψηφιότητα τους για τη θέση του Αντιπροέδρου Β’ έχουν δηλώσει συνολικά επτά άτομα: οι Μαρία Κολά, Αντώνης Κουπαρής, Παναγιώτης Μανώλη, Μαρία Έλενα Παναγιώτου, Λούκας Στυλιανού, Σωτήρης Χρίστου, Μάριος Χρυσοστόμου.

Τη θέση της Αντιπροέδρου Β’ διεκδικεί η Γενική Γραμματέας της ΓΥΚ.Ο. και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Κινήματος κ. Μαρία Κολά. Η κ. Κολά διετέλεσε Γενική Γραμματέας της Νεολαίας μεταξύ 2013-2019, ενώ ασχολείται από μικρή ηλικία με τα κοινά, κυρίως στα θέματα νεολαίας, περιβάλλοντος και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η υποψήφια δηλώνει ότι τα τελευταία χρόνια, γίνεται μια παρότρυνση ώστε να αναλαμβάνουν άτομα νεαρότερης γενιάς καίρια πόστα εντός του Κινήματος, για αυτό θεωρεί πως ήρθε ο καιρός αυτό να συνεχιστεί και στις θέσεις ηγεσίας του Κινήματος.

Την υποψηφιότητά του για τη θέση του Αντιπρόεδρου Β’ υπέβαλε επίσης το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Επαρχιακής Λευκωσίας κ. Αντώνης Κουππαρής για τις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος στις 10 Οκτωβρίου. Ο Αντώνης Κουππαρής δηλώνει ότι θα αφιερώσει όσο χρόνο πρέπει, ώστε να μπορέσει το Κίνημα να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας μας· στις ανάγκες για ένα ευνομούμενο Κράτος Δικαίου, με επίκεντρο την περιβαλλοντικά συνετή και βιώσιμη ανάπτυξη.

Επίσης υποψήφιος για τη θέση του Αντιπροέδρου Β’ είναι ο κ. Παναγιώτης Μανώλη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας αλλά και Δημοτικός Σύμβουλος Στροβόλου και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Δήμου Στροβόλου για δέκα συνεχή χρόνια.

Την υποψηφιότητά τους για την θέση του Αντιπροέδρου Β’ κατέθεσαν επίσης οι κ. Σωτήρης Χρίστου και η κ. Μαρία Έλενα Παναγιώτου. Οι δύο αυτοί υποψήφιοι δεν επιθυμούν να αποστείλουν οποιοδήποτε μήνυμα ή να δημοσιευτεί φωτογραφία τους σε ΜΜΕ.

Τη θέση του Αντιπροέδρου Β’ διεκδικεί και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής κ. Λουκάς Στυλιανού. Ο Λουκάς Στυλιανού σπούδασε Οικονομικά και σήμερα είναι Αυτοεργοδοτούμενος χρηματοοικονομικός Σύμβουλος από το 2015. Στόχος του το Κίνημα να βγει ενδυναμωμένο αλλά και ενωμένο και στοχοπροσηλωμένο στον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής του, με όλες τις εκφάνσεις της.

Την υποψηφιότητα του για  τη θέση του Αντιπροέδρου Β’ υπέβαλε και ο κ. Μάριος Χρυσοστόμου – Διευθυντικό στέλεχος εμπορικού οργανισμού που δραστηριοποιείται στον τομέα λιανικής πώλησης αλλά και σε μεγάλο βαθμό με εισαγωγές και εξαγωγές καταναλωτικών αγαθών.

Υπενθυμίζουμε πως το 12ο Παγκύπριο Τακτικό Συνέδριο θα συνέλθει στις 12 Δεκεμβρίου η ώρα 10:30πμ στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, στη Λευκωσία. Στο συνέδριο θα εκλεγούν με απευθείας ψηφοφορία οι Πρόεδρος, Αναπληρωτής/τρια πρόεδρος, δυο αντιπρόεδροι και αριθμός μελών της Κεντρικής Επιτροπής, το Ανώτατο Σώμα λήψης αποφάσεων του Κινήματος.