Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συμπαραστέκεται στο δίκαιο και λογικό αίτημα των κατοίκων της κοινότητας Κάτω Δευτεράς, η οποία καταγγέλλει ακόμα μια αυθαίρετη ενέργεια τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας, χωρίς τη συγκατάθεση των τοπικών αρχών.

Η Κάτω Δευτερά έχει ξεσηκωθεί και το Κοινοτικό Συμβούλιο, με την ενυπόγραφη στήριξη εκατοντάδων πολιτών, απέστειλε επιστολή προς τον Έπαρχο Λευκωσίας και τον Υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας τους να μην προχωρήσουν στην έκδοση οικοδομικής άδειας και να ανακληθεί η υφιστάμενη πολεοδομική άδεια που αποδόθηκε σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για εγκατάσταση κεραίας στην κοινότητά τους.

Την Πέμπτη 26/7/18 πραγματοποιήθηκε μια πρώτη μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων στο κοινοτικό μέγαρο Κάτω Δευτεράς και την Πέμπτη 2 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε δεύτερη παγκοινοτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Την Τετάρτη 8 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αυθαίρετη ενέργεια τοποθέτησης κεραίας. Πρόκειται για μια ακτιβιστική ενέργεια στην οποία θα συμμετέχει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με ομάδα υπερ της προστασίας της ποιότητας ζωής των πολιτών και την υγεία των παιδιών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6:00 το απόγευμα, θα αποκοπεί συμβολικά η Λεωφόρος Μακαρείου Γ (παρά την υπεραγορά Άλφα Μέγα).

Οι κάτοικοι και η κοινοτική αρχή προτίθενται να κατέλθουν σε δυναμικότερα μέτρα αν οι εκκλήσεις τους δεν εισακουστούν και δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να κλείσουν τον κύριο δρόμο Λευκωσίας – Μαχαιρά επ’ αόριστων μέχρι να ακυρωθεί η πολεοδομική άδεια.

Έχουν ήδη δημιουργήσει ομάδα ενεργοποίησης και στέλνουν το μήνυμα ότι δεν θα δεχτούν να εγκατασταθεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας σε μια ήσυχη γειτονιά στην κοινότητα τους.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα στεκόμαστε στο πλευρό τους και δηλώνουμε την παρουσία μας σε όλες τις ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με στόχο να διασφαλιστεί το δίκαιο και λογικό αίτημα τους.