Εκπαιδευτικές οργανώσεις και υπουργείο Παιδείας συμφωνούν όπως το υπουργείο δώσει γραπτώς τις αντιπροτάσεις του στις οργανώσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίες ουσιαστικά αποτελούν απάντηση στα όσα κατατέθηκαν την Παρασκευή.

Η χθεσινή συνάντηση έδειξε ακόμα μια φορά ότι δυστυχώς δεν υπήρξε έδαφος προς συμφωνία και δη στα καίρια προβλήματα όπως αυτά της στελέχωσης, με τις δηλώσεις από κάποιες οργανώσεις να είναι ανάλογες της κατάστασης, παρόλο που συμφωνήθηκε εμπάργκο δηλώσεων μέχρι την ολοκλήρωση του διαλόγου.

Σημειώνουμε ακόμα μια φορά πως αν ο Υπουργός έστω και τώρα μπορέσει να καταφέρει το ρόλο του, τότε μπορεί να έχουμε ελπίδα για καλύτερη παιδεία και για συνεννόηση , αλλιώς θα πρέπει να αλλάξουμε Υπουργό .

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλεί προπαντός τον Υπουργό Παιδείας αλλά και τις οργανώσεις των εκπαιδευτικών να μην σπαταλήσουν τις ευκαιρίες που έχουν, αλλά να λειτουργήσουν με στόχο το καλό των παιδιών και της παιδείας. Να θυμούνται ότι έμειναν μόνο μερικές μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, γεγονός που πιέζει από μόνο του στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων, η οποία ευχόμαστε να φανεί τις επόμενες μέρες.