Τη διαμαρτυρία του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών για τις ήπιες ποινές που επιβάλλουν τα Επαρχιακά Δικαστήρια στις υποθέσεις κακοποίησης ζώων, εξέφρασε αντιπροσωπεία του Κινήματος στον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν το μεσημέρι σήμερα στο γραφείο του.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο ΓΓ του Κινήματος Γιώργος Περδίκης είπε ότι το Κίνημα έχει δεχθεί καταγγελίες από φιλοζωικές οργανώσεις για τις ήπιες ποινές που επιβάλλουν τα Επαρχιακά Δικαστήρια στις υποθέσεις κακοποίησης ζώων που παραπέμπονται ενώπιον τους.

Ο κ. Περδίκης έκανε λόγο για μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος του Ανωτάτου επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα.

Όπως είπε, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου εξήγησε ότι δεν μπορεί να παρέμβει ο ίδιος λόγω της ανεξαρτησίας των Επαρχιακών Δικαστηρίων, διευκρινίζοντας ότι μπορεί να παρέμβει μόνο σε περίπτωση που ασκηθεί έφεση σε κάποια υπόθεση από πλευράς της Γενικής Εισαγγελίας.

«Μας εξήγησε με ποία διαδικασία θα πρέπει να κινηθούμε για να του δώσουμε την ευκαιρία να απευθυνθεί προς τα Επαρχιακά Δικαστήρια και να ζητήσει να εφαρμόζεται με αυστηρότητα η νομοθεσία για τις ποινές που αφορούν στην κακοποίηση ζώων», είπε.

Ο κ. Περδίκης εξέφρασε την ανησυχία του Κινήματος για την αύξηση που παρουσιάζουν οι υποθέσεις κακοποίησης ζώων το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας ότι οι ποινές που επιβάλλονται θα πρέπει να είναι αποτρεπτικές.

Κάλεσε, παράλληλα, την Αστυνομία να τεκμηριώνει καλύτερα τις υποθέσεις αυτές προτού τις παραπέμπει ενώπιον των Επαρχιακών Δικαστηρίων.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού η εκδίκαση της υπόθεσης του 63χρονου από τη Λεμεσό, ο οποίος είχε δέσει τον σκύλο πίσω από το αυτοκίνητό του και τον έσυρε σε μεγάλη απόσταση μέχρι το άτυχο ζώο να βρει το θάνατο.