Στην αυριανή συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταθέτει τροπολογία με την οποία μπορούν να συμπεριληφθούν προγράμματα χρηματοδότησης στέγης και να παραχωρούνται δάνεια από τον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης και σε περιπτώσεις μικρών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την πρόταση των Οικολόγων, μικρές επιχειρήσεις με μικρό αριθμό εργαζομένων,  θα μπορούν να αιτηθούν για δανειοδότηση ανέγερσης επαγγελματικής στέγης, είτε πρόκειται για μαγαζί, ή υποστατικό ή αποθήκη.

Αναμένουμε ότι η πλειοψηφία της Βουλής των Αντιπροσώπων θα στηρίξει την τροπολογία των Οικολόγων που για ακόμα μια φορά στηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις.

Δυστυχώς από την ημερήσια διάταξη της αυριανής ημερήσιας διάταξης της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων θα απουσιάζει η ψήφιση της πρότασης νόμου – που ξεκίνησε και πάλιν με πρωτοβουλία των Οικολόγων – για κατάργηση των καταχρηστικών ρητρών σε δάνεια των μικρών επιχειρήσεων.

Η πρόταση νόμου που τελικά είχε κατατεθεί από μια μεγάλη ομάδα Βουλευτών από πολλά κόμματα, είχε γίνει ο στόχος του Συνδέσμου Τραπεζών. Εξασκούνται αφόρητες πιέσεις στους Βουλευτές για αναβολή ψήφισης του νόμου για τον Σεπτέμβρη με τελικό στόχο την πλήρη απόσυρση.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν συμφωνεί με αυτή την αναβολή και ζητά όπως η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου απορρίψει έξωθεν και άνωθεν πιέσεις.