Δήλωση μέλους Πολιτικής Επιτροπής Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και υποψήφιας ευρωβουλευτού κας Αλεξίας Σακαδάκη

Η ταυτότητα όσων διαχρονικά αντιστέκονται στο Γενικό Σχέδιο Υγείας από την μέρα της εξαγγελίας του και αναζητούσαν και αναζητούν λύσεις εκτός του ΓεΣΥ ή το πολέμησαν και το πολεμούν ακόμα, έχει αποκαλυφθεί. Η δημιουργία της λεγόμενης “Πλατφόρμας Ιδιωτικής Ιατρικής” η οποία συστάθηκε με τις ευλογίες του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, έχει αποκαλύψει την αλήθεια.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχαμε προειδοποιήσει για τα όσα σχεδιάζονταν και σήμερα υλοποιούνται ενάντια στο ΓεΣΥ με την συνενοχή κάποιων πολιτικών αρχηγών που άλλοι εργάζονται στο παρασκήνιο και άλλοι ανοικτά και ενθαρρύνουν αυτές τις καταστροφικές ενέργειες εναντίον του ΓΕΣΥ.

Βεβαίως οι πολίτες, αλλά και σημαντικός αριθμός γιατρών, έχουν επιλέξει ήδη να ενταχθούν στο ΓεΣΥ κι αυτό δίνει την πιο αποστομωτική απάντηση σε αυτούς που θέλουν να συνεχίζουν να διαχωρίζουν τους πολίτες σε ασθενείς δύο ταχυτήτων.

Για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών η πορεία είναι πλέον μονόδρομος. Αφενός καλούμε τους ασθενείς να συνεχίσουν να εγγράφονται στο ΓεΣΥ και να εγγράφουν και τα παιδιά τους και παράλληλα καλούμε τους γιατρούς να στηρίξουν με τη δική τους συμμετοχή την μεγάλη αλλαγή στη δημόσια υγεία. Αφετέρου καλούμε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να εργαστούν προς διόρθωση των αδυναμιών του Γενικού Σχεδίου Υγείας να συστρατευτούν μαζί μας, ώστε από κοινού να εργαστούμε με στόχο να επιτευχθεί η υλοποίηση ενός πραγματικά σωστού ΓεΣΥ που θα εξυπηρετεί πρώτιστα τους πολίτες και ιδιαίτερα τους ασθενείς.