Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εκφράζει την ανησυχία του για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την ανακοίνωση της μη Κυβερνητικής οργάνωσης «Compassion in World Farming», σχετικά με τις συνθήκες της βιομηχανικής εκτροφής ζώων στην Κύπρο.

Η οργάνωση θέτει θέμα για τον τρόπο διαβίωσης πολλών ορνίθων και των κλωβοστοιχίων στα οποία φυλάσσονται τα πουλερικά. Η άσχημη διαβίωση τους εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους, με αποτέλεσμα να αποτελούν κίνδυνο και για τη διατροφική αλυσίδα των ανθρώπων.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η αναφορά ότι πουλερικά που είχαν προσληφθεί από ακάρεα, δεν τους δόθηκε καμιά θεραπεία αλλά χρησιμοποιήθηκαν ως υλικό σε σούπες ή τροφή για ζώα συντροφιάς.

Αναμένουμε άμεσα απαντήσεις από το αρμόδιο Υπουργείο και τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για αυτές τις καταγγελίες αλλά και να διευκρινίσουν το θέμα που αφορά τη χρησιμοποίηση των άρρωστων κοτόπουλων στη διατροφή ζώων συντροφιάς. Τέτοιου είδους καταγγελίες δεν τιμούν τη χώρα μας εν έτη 2015. Ούτε μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία λόγω ανεπάρκειας των υπηρεσιών.