Η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, η Νεολαία Οικολόγων και η Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων παρουσιάζουν σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου στο θέατρο Αντίλογος, το εμβληματικό θεατρικό έργο του  Henry Naylor, «Άγγελέ μου».

Ο τουρκικός στρατός σφυροκοπεί τις Κουρδικές περιοχές στο Ιράκ και τη Συρία και  η Τουρκική Εθνοσυνέλευση έδωσε την άδεια στον Ερντογάν  για εισβολή σε οποία γειτονική χώρα αποφασίσει. Η Ελλάδα και η Κύπρος δέχονται απειλές από την Τουρκία. Η διεθνής κοινότητα αδιαφορεί.

Εμείς όμως δεν αδιαφορούμε. Με τον πολιτισμό ενώνουμε δυνάμεις με όλους τους δημοκρατικούς λαούς ενάντια στον τουρκικό επεκτατισμό και στον ισλαμικό φανατισμό. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο Κουρδικό λαό.

Μέσα από το εμβληματικό αυτό έργο εκφράζεται επίσης η ανάγκη να αντισταθούμε. Να αντισταθούμε ενάντια στην καταπίεση των δικαιωμάτων των γυναικών, ενάντια στην καταπάτηση των ονείρων των νέων για μια καλύτερη ζωή, ενάντια στην άρνηση του δικαιώματος σε όποιο λαό για αυτοδιάθεση και ελευθερία.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχει καλέσει την Βουλή των Αντιπροσώπων με την κατάθεση σχετικού σχεδίου απόφασης να καταδικάσει τον Τουρκικό επεκτατισμό κατά των Κούρδων, τον εκβιασμό που η κυβέρνηση Ερντογάν επιχειρεί μέσω του βέτο στην ένταξη στο ΝΑΤΟ της Φιλανδίας και της Σουηδίας που σχετίζεται με τους Κούρδους και βεβαίως να καταδικάσει τις Τουρκικές απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.