Η απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Άχνας, με βάση την οποία ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία πάρκου κροκοδείλων μας βρίσκει σαφώς αντίθετους. Όπως έχουμε εξηγήσει και σε πρόσφατη συνάντηση του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργου Περδίκη με τον Κοινοτάρχη Άχνας, η δημιουργία μιας τέτοιας επιχείρησης εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Άλλωστε το παράδειγμα ανάλογων πάρκων σε γειτονικές χώρες, όπως στο Ισραήλ, δείχνουν με πολλούς τρόπου πως τα άγρια ζώα δεν είναι εύκολα εκθέματα προς διαχείριση και κέρδος.

Εκφράζουμε ταυτόχρονα την ελπίδα πως στην επικείμενη παγκοινοτική συγκέντρωση θα υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος, αφού προηγηθεί αντικειμενική ενημέρωση των κατοίκων. Καμία απόφαση δεν πρέπει να παρθεί χωρίς να εξεταστούν οι πραγματικές συνέπειες ενός τέτοιου έργου στο περιβάλλον και στην υγεία των ανθρώπων.

Υπενθυμίζεται βέβαια ότι όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, απαγορεύεται στην Κύπρο η εισαγωγή κροκοδείλων και η δημιουργία πάρκου κροκοδείλων. Βέβαια και παλαιότερα υπήρχε απαγόρευση για την δημιουργία πάρκου για φώκιες και δελφίνια η οποία όμως ακυρώθηκε από την κυβέρνηση για να διευκολυνθεί συγκεκριμένη επιχείρηση.