Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζει την ανησυχία του για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση της Διοικητικής Έρευνας για τα οδικά έργα στον Ακάμα και την εγκληματική καταπάτηση των όρων της ειδικής οικολογικής αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία, αναμένει το πόρισμα της διοικητικής έρευνας για να συνεχίσει την δική της έρευνα, ενώ η Βουλή, έχει διακηρύξει ότι θα συνεχίσει την εξέταση του θέματος με την έκδοση του πορίσματος της Διοικητικής Έρευνας. Η καθυστέρηση της έκδοσης του πορίσματος της διοικητικής έρευνας, οδηγεί σε συνέχιση της αμφιβολίας για το μέλλον του Ακάμα.

Οι κινήσεις της Κυβέρνησης είναι συγκεχυμένες και ασαφείς. Η καθυστέρηση του πορίσματος για τον Ακάμα μας δημιουργεί εύλογα ερωτήματα εάν και κατά πόσο θα ζητηθούν και αποδοθούν ευθύνες για τα καταστροφικά κατασκευαστικά οδικά έργα της περιοχής.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, διερωτόμαστε που οφείλεται η καθυστέρηση του πορίσματος της διοικητικής έρευνας για τον Ακάμα που έπρεπε να έχει ήδη εκδοθεί από τις 15 Ιανουαρίου ή μήπως θα καθυστερήσει και αυτό μέχρι να ξεχαστεί όπως τόσα άλλα;

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Το γεγονός ότι έχουν παραβιαστεί οι δεσμευτικοί όροι της Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης δεν μπορεί να ξεχαστεί.

Η κοινωνία των πολιτών το αναμένει, έχουμε χρέος έναντι στους πολίτες. Η εικόνα παραμένει ακόμα ζοφερή και το μέλλον του Ακάμα δυσοίωνο. Το θέμα της επίρριψης διοικητικών ευθυνών και της ανάληψης των πολιτικών ευθυνών για τα καταστροφικά οδικά έργα της περιοχής παραμένει και δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες για την καταστροφή του Ακάμα.